tisdag 23 juni 2015

Fler falska cykelklubbar

Jag har tidigare diskuterat problemet med falska cykelklubbar . Det tycks fortsätta med oförminskad kraft. Idag läste jag detta på en falsk cykelklubbs facebooksida.

Hej alla,
Vi hade som målsättning med vår klubb att vara med i Cykelförbundet, men ändå inte behöva allt för mycket administration.
Det betyder tex att vår ekonomi "Alltid var god". Det skulle lösas genom att vi inte hade någon ekonomi, utan skulle finnas som klubb men inte hålla på med någon typ av bokföring. Allt som innebar kostnader skulle betalas av varje medlem själv vid behov.
Nu har det visat sig att det inte riktigt var så enkelt :(
För att få vara en del av Cykelförbundet så måste man betala en årsavgift på 2000 kr. Vilket vi för 2 månader sedan inte hade gjort. Ja så kan det gå, vi är inte så administrativt engagerade.
Så som en viktig milstolpe i vår klubbs existens så måste vi nu på något vis ta tag i detta och hitta en lösning för hur vi gör med avgiften. Så här kommer några förslag på detta:
1. Vi betalar in 100kr till någons av oss privatkonto, så denna person sedan får betala till cykelförbundet. Fördel - Vi behöver inte ha någon bokföring.
2. Någon klubbmedlem åtar sig att ta hand om klubbens ekonomi. Detta innebär att vi måste ha bokföring och redovisning. Samt att vi sätter upp ett medlemsregister. Fördel - Vi får ordning.
3. Kanske en helt annan lösning. Fördel - Kanske något ännu smartare än mina förslag.
Vi måste dock lösa detta inom kort. Annars kommer vi nog förlora vårt förbundsmedlemsskap. Vilket jag tycker hade varit tråkigt.
Så kom gärna med förslag på hur vi effektivast löser detta.
Ha det gött alla.

Man kunde t ex tänka att det går utmärkt att köpa cykelkläder och skapa gubbklubb utan att gå med i SCF. De här killarna vill ju bara cykla och ha kul, varför ens bemöda sig med att blanda in SCF kan jag bara spekulera i. Kanske vill de lösa tävlingslicenser utan att betala medlemsavgift i en förening, kanske vill de inte riskera att tvingas ställa upp på en riktig förenings arrangemang, kanske vill de ha en egen subgrupp i Vätternrundan, vad vet jag. Det spelar ingen roll vilken förening det rör sig om, de är inte ensamma om den här inställningen, klubben tillför inget till svensk cykelsport i vart fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar