fredag 16 augusti 2013

Min cykel mood board

När jag tänker cykelbygge låter jag mig inspireras av: radiatorer, hydraulik, hammarlack, galon, järnväg och rågummi. Färgerna är gråbrun, slagskeppsgrått och mossgrönt. Uttrycket är modernt inte retro eller futuristiskt. Man lånar inte heller autenticitet från svunna tider såsom paketcyklar, lädersadlar eller enväxlat för att få rena linjer på cykeln. Enväxlat har man om det är bäst för ändamålet.

Vad som gäller: funktion, kvalitet, komfort, fältmässighet parat med materialval som är lätta, starka och billiga. Detaljkvalitet räknas. En Bufoskruv med hållfasthet 10.10 är fräckt. Nitförband är helrätt, emalj är rätt, titan är återigen ett drömmaterial. Kolfiber är inte fräckt annat än på rena tävlingsredskap.


Loket symboliserar modernism och tron på evig kvalitet
                                                   
Kustkorvett, form, funktion, kvalitet, smälter in i landskapet. Notera färgskalan på fartyget.
Elementen står för tyngd, värme, och trygghet man kan räkna med en kall vinternatt. Form och funktion är ett. 

Hiabkranen är stark, ett kvalitetsredskap och ett ocharmigt bruksredskap man gärna pressar till gränsen. 
Överhuvudtaget har retro inte bara gått ett varv runt utan nu snurrat så många gånger att det bara finns en väg ut. Att skapa såsom inget någonsin kommer slängas utan bara repareras och renoveras. Är det något retrotrenden lärt oss är det att vi hela tiden återvänder till den tid man inte producerade för nästa säsong.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar