måndag 19 november 2012

Slut på TV tittandet

TV:n står inte längre i vardagsrummet, den är i gillestugan. Barnen tittar men jag har nästan slutat. 45 minuter blev det förra veckan, helt oplanerat en fransk dokumentär om nån segelbåt som åkte runt och tog vattenprover i Indiska oceanen. Är det bara placeringen som är avgörande? Nej, det tycks som möjligheterna att göra något annat som är kul är minst lika viktiga. Allt pyssel i garaget tar tid, huset tar tid, familjen och böcker.

På nattduksbordet: 

Wilhelm Agrell, fredens illusioner, om försvarets fullständiga kollaps från mitten av 90 - talet och framåt. 

Träning:

Cyklar rulle nu, har gått från noll motstånd till två, av fyra. Några pass till får benen på sig att vakna, sedan blir det intervaller. Löpningen känns lika tung som tidigare, högerfoten håller inte för så mycket träning att det kan börja kännas lätt. Inget kul. 


Cykel: 

Min vita Monark från 1987 har fått nya hjul från Biltema, oväxlat bak och navdynamo fram, uselt rullande Biltema- dubbdäck sitter på. Har inte kollat utväxlingen, men 46x? känns väldigt tungt just nu. Däcken är ändå 42 mm breda 28". Baklyset från Biltema slutade att lysa, det visade sig vara batterianslutningen som var felkonstruerad. Moderna AA batterier har ingen hög knapp till pluspol, snarare en låg kulle. Ett par brickor emellan så fixade det sig. Multimetern kom faktiskt till användning i felsökningen. Pluspolen visade millivolt...

Bilunderhåll:

Bakre fjädringsklockor, antisjunkklocka och kamremssats ligger på bänken och väntar på montering.Jag är osäker på om rörtången är för stor för att kunna greppa om fjäderbenet, men ÖB, JULA och Biltema ligger numera på cykelavstånd, 3,2 km.
  Hjulbultarna kom i ett prydligt paket, fyra låsbultar likaså, tyvärr är de tydligen inget bra, gissningsvis går styrpinnarna sönder och sen kan man inte få bort hjulet, får försöka undvika det.
 Vinterdäcken är monterade och rullar kanonfint. Hakka 5 sitter nu på bägge bilarna. Activafälgarna är rätt snygga också. Sen börjar det bli dags för oljebyte på båda två, Cittran för att det är gott att veta att det är gjort, Saaben för att den gått bortåt 800 mil  sen sist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar