söndag 16 september 2012

Garaget - mitt nya hem

Bilunderhåll

I fredags fick vi vårt hus. Körde genast dit cittran, tvättade, vaxade och tog loss tomgångsregulatorn. Som de flesta Xantior har den problem med att motorn stannar vid rödljus. Men rengöringen av regulatorn verkar  ha fungerat, den går hur fint som helst och dog inte en enda gång idag trots flera kallstarter. Motorrummet var skitigt, men vänta bara det kommer snart att blänka av vinylglans. Enda småmärkliga fenomenet är att fläkten plötsligt började gå, visst eftervärmen kanske värmde termostaten, men kylarslangen var kall...hmm allt kan hända på en Citroen.

Gamla vänner

I lördags träffade jag en lumparkompis, för första gången sedan muck för 17 år sen. Han hade blivit filmare och skulle kanske åka till Somalia på jobb för att dokumentera ett brunnsborrningsprojekt. Vi satt i tre timmar och pratade inte gröntjänst en minut. Ibland går 17 år fort.

Trägården

Veckans äckligaste upplevelse var när jag grävde om komposten, massor av gräsklipp som ruttnat år efter år, det stank så jag höll på att kräkas. Det händer inte ofta, men nu är det gjort. Köpte en gödselgrep på Biltema, helt rätt redskap. Nu får det ligga över vintern och blandas med kogödsel till våren. Perennrabatten är helt igenvuxen. Skall planera den med långa växter i fonden och örter i framkant. Röda vinbär i massor och en misskött hallonplantering finns också. Ett par timmar med sekatör kanske det blir några bär nästa år.

Missräkning 

Jag kopplade på varmvattnet i garaget, det sprutade åt alla håll. Röret var frostskadat, fick ta dän isoleringen ett par meter. Naturligtvis hade det frusit innan en hårdlödd skarv. Får ta och löda på en skarvbit. Kapillärlödning med skarvmuffar nästa.

Träning

Just nu är det touringhojen på grusväg som gäller. Den nya lampan lyser mäktigt fint och 25 mm däcken är inte lika hopplösa som man kan tro. När alla grejer kommit hit från Karlstad kommer 37mm Nokia rollspeed på, eller tom dubbdäck. Gästrikland har många fina skogsbruksvägar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar