onsdag 20 juni 2012

Ett nytt hem

Bäst just nu: i höst går flyttlasset i Gävle. En tegelkåk från 1964 med trivsel och en fin trädgård, 118 välplanerade kvadrat med garage och källare blir vårt hem. 


Smaksensation: var på Dala Husby hotell och restaurang, rätt nummer två på deras avsmakningsmeny var en killer. Sparris med krossat ägg, hasselnötter, gäddrom och brynt smör. Till det drack jag Filo di Arianna 2008 Tenuta Roveglia, Veneto, Italien. Vinet var verkligen gott till maten.  Sen kan ju vän av ordning fråga var man får tag på "gäddrom", som för övrigt är grovkorning, hal och orange.Bilen: körde tur och retur till Karlstad, 65 mil med 0,66 l milen i snittförbrukning, nytt snålrekord. Service är ännu inte genomförd, långt över 1000 mil sen sist och den går bättre än någonsin. Skall kosta på nytt kupefilter och oljefilter från Mann nästa gång. Biltemas syntetolja såklart. Kan inte sluta tjata om dess kvalitet kontra pris.

Cykelvägar: uppenbarligen är det vägarna söderut mot Hedesunda, Söderfors, Tierp, Marma osv. som gäller för landsvägen. Tämligen bilfritt och tätt vägnät. Vyn över Bredforsen var fin.

På nattduksbordet: läste just ut Per Simonssons senaste, Att raka en ängel. Ingen större läsupplevelse men en slags konstig bladvändare ändå.

Att uppmärksamma: svenska Outside, en tidning om äventyrligt friluftsliv, prylar och träning. Den går från klarhet till klarhet. Ett personligt svenskt tilltal, genuint intresse för ämnena och översatta kvalitetsartiklar från den amerikanska upplagan gör det till en läsvärd produkt. Frågan är hur länge hemligheten kan bevaras. Snart börjar väl moderbolaget titta på upplagesiffrorna och mainstreama bort artiklar som den om indiansk huvudförminskning. Det är lätt att glömma att trots all  kommersialism har amerikanerna ena sjujäklars skribenter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar