lördag 10 september 2011

Livet rör på sig

Kajsa har nytt jobb efter årsskiftet, flytt, husköp, nya skolor och dagis till barnen, ny arbetsgivare till mig och ett nytt vardagsliv i en annan del av Sverige. Om mindre än ett år går man och drar sin kundvagn i ett annat köpcentrum, svär över ett nytt rödljus och provar nya vägar med cykeln. Träffar nya kollegor, prövar lunchställen, hittar en prisvärd thaibuffé och trillar i nya skidspår. Somligt kommer vara sig likt, annat kommer aldrig mera tillbaka.

Träning: dåligt med träning på sista tiden, trötthet, tidsbrist, dåligt väder, sjukdom och behov av vila som alltid den här tiden på året. Vis av tidigare erfarenheter vet jag att det är viktigare att ta hand om sig än att forcera fram sjukdom i 14 dagar. Formen är ok även om dagens 70 km kändes sega sista milen. 2:06 är godkänt.

Nattduksbordet: läste Den döende detektiven av Leif GW. En riktig bladvändare.

Cykel: köpte växlar till mountainbiken. Nu blir det 3x10 Shimano XT. Singlespeeden får skötas med en riktig ss hoj, gärna 29" och stål. Cornelias födelsedagspresent anlände också så nu kan vi köra i skogen ihop. Enda jag inte gillar är vikten på cykeln med växlar, måste banta bort ett halvkilo från den. 11 kg är skamgränsen för en hoj i min storlek. Cornelias väger 13,7 kg det är den där onödiga dämpgaffeln som ställer till det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar