söndag 20 mars 2011

No fly zone vecka 11

Libyen: Så upprättades då den flygförbudszon som bland andra jag efterfrågade tre dagar innan David Cameron fick tummen ur. Men det blev ännu mer, markanfall med kryssningsmissiler. Jag är övertygad om att ett snabbare beslut lett till mindre våldsanvändning. När FN hade chansen att ta initiativet lät man återigen senfärdighet mynna ut i den vanliga stormaktspolitiken, nu kan inte Gadaffi backa, var det det man ville? Att få sig ännu ett krig? Det är stor efterfrågan på våld.
Arbetsveckan: VFU student på plats - funkar bra, första världskriget på historiakursen, internationella relationer i samhällskunskapen. IPK på fredagen - etwinning nästa.
På nattduksbordet: ingenting just nu. Borde läsa nåt kort och bra.
Höjdpunkter: Dox om falkenering och terrorism. Bin Laden lever i Iran, Baluchistan närmare bestämt. Armadillo, såg den i onsdags, inga överraskningar, så banalt är det i verkligheten.
Träning: en löprunda, den första på fem veckor, på vintern skall man åka skidor. En cykeltur 50 km, ingen riktig cykelglädje på vinterhoj med tunga kläder. Men klart trevligare än förra veckans eländestur i blötan. Nu lägger jag på 10 km i veckan, som vanligt, tills tröttheten i maj kommer, som vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar