söndag 27 februari 2011

Keynesiansk förkylning

I högkonjunktur skall man snora in, i lågkonjunktur snyta sig. Detta har aldrig varit lätt, uppmaningen är alltid - men gå och snyt dig! Ingen gillar en snörvlare...
Nu växer budgetunderskottet, belåningen ökar och vi har en sprickfärdig bostadsbubbla. Med stigande räntor och en bostadsmarknad som inte kommer fungera som bankomat längre, hur går det då med den svenska ekonomin? Svar: åt pipan, sedan sjunker kronkursen och svenska exportföretag börjar återigen fira fina dagar och en ny cykel tar sin början. Allt detta förstärker mitt intryck av att vi håller på ett genomföra en kontrollerad krashlandning.

Veckan i övrigt: förkyld, ett fruktansvärt snormonster. Inte mycket att orda om. Avresan till Pajala på måndag istället för söndag.

Politiken: i takt med att vi börjar leva i intressantare tider blir politiken återigen mer spännande, skall bli väldigt intressant att se vem som blir sossarnas partiledare. Jag har ju trott på Bodström ända sedan Sahlin blev ordförande. Men inte mycket tyder på att det blir så nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar