lördag 27 november 2010

Långsamhetens lov, not

Två veckor efter axelstukningen är det fortfarande långt från bra, detta blir en långdragen historia. Petter berättade att han gjort det tre gånger, det tar tid. Det värsta är att den friske har många önskningar och den sjuke bara en.

Ytterligare tråkigheter, vinterdäcken ligger i källaren och väntar på montering.

En bra sak, fick mina två nummer av tyska cykeltidningen Fahrstil. Med undantag av ett långt kvasifilosofiskt resonemang kring varje nummers tema så hade de intressant innehåll som gick på djupet. I synnerhet första numret om handgjorda cyklar var riktigt bra.
Köpte ett nummer av brittiska tidningen Boneshaker, trevligt tilltal och utan reklam. Hade ibland en lite naiv politisk ton som jag tröttnat på. Cyklismen kommer inte att förändra världen. Det finns en hel hög med människor som cyklar massor men som ändå inte vill leva i ett grönt jämlikt samhälle. De tar med sig sina ideal och förpestar cyklismen. Håll er under radarn, le och stryk medhårs så skall vi nog klara detta.

Tänk er följande helvete, mängder av cykelbanor men alla är utförda så att man tvingas sakta ned i varje korsning med refuger och trafikljus. Alla landsvägar har mitträcken. I tätortsnära skog är mtb cykling förbjudet. Samhället investerar miljarder i cykelbanor bara för att ge bilen oinskränkt utrymme. På skogsstigar regerar stavgångare och löpare. Snart i ett samhälle nära dig. Kommer 22 000 vätternrundancyklister medverka till att förhindra detta? Nej knappast. Cykling blir som ett gymmedlemskap, träning institutionaliseras inom tydliga ramar där alla tänker lika. Cyklismen dör och blir ytterligare en ekorrhjulsverksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar