lördag 7 augusti 2010

Veckorapport v 31

Årets sista semestervecka tillbringades på kommunens semesteranläggning Sunna en kilometer från Kyrkesund. Ankomst på söndag, samma dag hade vi sagt hej då till Joost och Marco, de skulle fortsätta sin sverigesemester på cykel.
På måndagen åkte vi till Rönnäng för bad sedan fish & Chip till lunch i Skärhamn. Bad i skärhamn därefter.
Tisdag bad och lunch i Mollösund. Emmas förtjänar sin rekomendation i whiteguide. Snorklade och hittade en fin blålila sjöstjärna. På eftermiddagen åkte vi förja tre gånger för att komma till Lysekil och havets hus. Riktigt fint, barnen gillade det också. Jag badade i kallbadhuset, det stod inga skyltar om att det var ett naturistställe, hade varit bra att veta innan, man vill ju inte vara en "tygis" i onödan.
Onsdag var vädret kallare, vi träffade Jernbergs som kom resande från Munkedal på väg hem. Lyxlunch på Paternoster, sedan akvarellmuseet och målning i verkstaden. Solen kom fram på väg till Pilane gravfält, vi gick till toppen och satte oss att fika med havsutsikten. Fantastiskt! Förra året var det regn i luften, i år helt perfekt, magisk känsla.
Torsdag åkte vi till Sundsby säteri, ett fint ställe med bra vandringsleder, skulle ha velat ha min mtb med. Fiket var riktigt bra, väl värt ett besök. På eftermiddagen åkte vi till Sillbua på Klädesholmen, väntade en timme på att museet skulle öppna. Ändå kändes det väl värt att vänta, inte minst för att se de fyra franska turisterna videofilma allt.
Vi bestämde oss för att åka hem redan på fredagen, det regnade och hemfärden fick få stopp. Vi tog vägen genom Dalsland och upp till Årjäng. Väldigt vackert. I Ed stannade vi och åt pizza på Eds restaurang, MVG i betyg, bättre blir inte en vanlig sunkpizza. Rekomenderas!
Årjängs centrum var en trist upplevelse, har inte varit där på snart 30 år, det dröjer nog lika länge igen...barnen tycket inte ens trollet var särskilt kul.
Dagens träningspass blev 70 sega och stela kilometer, det fanns åtminstone kolhydrater i kroppen efter nästan 14 dagar utan ordentlig träning. Tisdagens 8km löpning var ingen höjdare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar