söndag 15 augusti 2010

Veckorapport igen

Arbetsåret började i måndags klockan 8:00, det blir nytt upplägg på uppstarten i samhällskunskap i år. Skall hålla sex kurser i shk A parallellt, har aldrig haft fler än fyra tidigare.
Kick off på Arvika höghöjdsbana i torsdags, riktigt kul.
Kajsa och barnen var i Stockholm tisdag till fredag, hade varit riktigt ensamt om det inte varit för arbetskamraterna. Numera räcker en kväll utan familjen, sedan blir det segt.

På nattduksbordet: Utrensning av Sofie Oksanen, verkar väldigt lovande.

Gjorde SVT:s politiska test, valpejlen, lite borgerligare prägel på viktningen än i Valkompassen. Skall bli oerhört spännande att se hur det blir den 19 september, snart bara en månad kvar.

Tröttheten efter en vecka är stor, tidigare har det varit möjligt att gå på överskottsenergin från semestern i ytterligare två veckor, i år varade det bara några dagar. Men energin kommer tillbaka.

Det har snackats om hipsterkultur till förbannelse i flera år nu, är det ett tidstecken att analysen aldrig behandlar grundläggande perspektiv som demografi, ekonomi, klass, utbildning och arbetsmarknad?

I DN skriver de om det gröna miljöpartifästet Södermalm, Mustafa Cans analys påminner så mycket om Bobo begreppet. Vad är så lockande med MP? Jo fejkradikaliteten tillsammans med fejkkollektivismen. Individer som gör samma sak, tänker på samma sätt och lever med samma ideal utan tvång, är detta den sovjetiska människan? En fairtradestämplad, kravmärkt, upplyst människa som kompenserar sin egen existens. Brist på liv?

Det var inte länge sedan längdskidorna ställdes in (känns det som) nu börjar jag bli lite sugen igen.

Förväntningar: spanien runt, bra undervisning, kyla, bra löppass, ett par göteborgsresor, en skvätt whisky i höstmörkret, dagislämningar, indisk buffé på tandoori village, nummer 7 av Steppe Magazine, valet etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar