lördag 24 juli 2010

Just nu

På nattduksbordet: läste Alexandramannen av Katia Wagner. Intressant, läsvärt. Hans handlingar fick ett hårt straff i tingsrätten 11 år plus livstids utvisning. I hovrätten mildrades domen till tio år plus utvisning. När det gäller vuxenvärldens kunskaper om internet tror jag att Wagner underskattar kunskapsnivån. Hon lyckas med konststycket att inte moralisera över betydelsen av flickornas klassbakgrund. En journalistisk bragd i de här sammanhangen.

Nu väntar reportageboken "Vi vill upplysa er om att vi kommer dödas imorgon tillsammans med våra familjer" om folkmordet i Rwanda. Philip Gourevitch är en skicklig berättare.

Cykel:fick min temporam med UPS i torsdags, tog en kort provtur igår, kändes bra! Den är i minsta laget, men ändå kändes den bättre än den gamla ramen. Landsvägsgeometrin har för flack sadelrörsvinkel och för långt ovanrör. Med brantare vinkel och kortare överrör trycks inte mellangärdet ihop lika mycket. Bild kommer när allt är klart, flera delar skämmer helheten.

Fick punktering på framhjulet, veloflexdäcken verkar inte punkteringssäkra, en sten hade grävt sig igenom. Sånt händer sällan med omönstrade däck, diamantmönstret suger åt sig smågrus hela tiden. Återstår att se om detta var ett olycksfall eller om det bara är början på en trist bekantskap med veloflex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar