måndag 29 mars 2010

Veckorapport

Tillbringade helgen i Göteborg, bröllopsfest på lördagen. Fin stämning, när alla människor runtomkring ett par samlas uppstår något större. Fredagskvällen tillsammans med Olle & Åsa, planer för 6 juni cyklandet började spinnas.
Vi stannade på Grön ko i Värmlandsbro på både uppväg och nerväg, riktigt bra lunch, fina ekologiska produkter. Syltade granskott anyone?

Lägenheten är så gott som klar, vi sov första natten i vårt nya sovrum igår. Stort, ljust och härligt, Astrid är glad över sitt nya rum också.

Det har säkerligen skrivits spaltkilometer om Bjästa redan, men en sak slår mig, hade det varit en storstad hade ingen reagerat. Varför? Därför att vi får våra fördomar bekräftade om det norrländska patriarkatets styrka. "Ingen kunde tro att en social och populär kille kunde ha gjort det." Stopp ett tag, är det inte precis så det brukar vara med våldtäkter. Efter krogen, under festen, på daten, dessa män som tar det de vill ha efter att först ha varit framgångsrika? En av fem kvinnor har haft sex mot sin vilja, inte är det med ett socialt utstött freak.

Som misstänkt sprack cykelplanen genast, det blev ett löppass 1x70 minuter men de två rullpassen hanns inte med. Men det gör inte så mycket, formen är ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar