måndag 7 december 2009

Veckorapport 49

Premiär på Rigoletto på värmlandsoperan i tisdags, gå och se den! Sällan man får se nyskapande opera på en liten scen i Karlstad.

Lördagskvällen bjöd på modern dansduett på Arenan med "Nothing on tv" av norska koreografen Maren Wedöe, sista föreställningen. Lite övertydligt, men samtidigt bra, dans kan ju bli rätt svårt annars...

Söndagens julmarknad i mariebergsskogen var en sorglig tillställning i leran, kidsen gillade i vart fall godiset och häst och vagn turen. Släde var ju inte att tänka på.

Hela familjen är pigg och frisk! Kajsa börjar sitt inhopp på kulturdepartementet den här veckan, avslutas i februari. Det blir några resor för henne närmsta tiden, men det kommer funka bra, jag är inte direkt överbelamrad med jobb just nu.

Obama börjar ta hem truppen om 18 månader, jag skrev i den här bloggen att julen 2012 är soldaterna hemma. Nu har vi inte sett det än men analysen var enkel, de gör som i Irak, först en surge, sedan utdrag. Förundras ständigt över krigsivrarnas enkelspårigt naiva tro på USA:s goda vilja. Om en enkel landsorts analytiker utan egentlig inblick, som undertecknad, kan ligga ett halvt steg före, då är det rätt underligt att de svenska ledarsidorna inte haft mera skarpsinniga analyser. Ointresse, obegåvning eller opinionsbildning?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar