söndag 15 november 2009

Vecka 46

Vilken vecka, Astrid magsjuk mån - tisdag, jag och barnen får vaccinet på tisdag Enda lättnaden var onsdagen och torsdagens VAB dagar då barnen fick piggna till. På fredag kväll kaskadkräks Cornelia över hela hallen, senare på kvällen får jag feber, nu på söndag är jag fortfarande kraftlös, då börjar Cornelia att må dåligt igen. Funderar fortfarande på om detta är influensan eller vaccinets biverkningar.

Läste ut Francis Meyers Lidenskap idag, borde ha varit hundra sidor kortare, men träffande och kul var det. Henrik Langeland är duktig på att beskriva olika grader av intellektualitet men sämre på att driva handlingen framåt. Av allt i hela ploten var det bara två ting som överraskade, andra hade kanske lurat ut dem också. Han är också bra på att skapa en miljö som bjuder in läsaren, det är en egenskap jag gillar. Det kändes befriande att historien inte tog några klichéartade vändningar. Huvudpersonen bar genom boken personlighetsdrag som inte var särskilt smickrande, för trovärdighetens skull reflekterade han också kring somliga medan andra förblev blinda fläckar, så är det.

De fyra skadade svenskarna i Afghanistan väckte mer liv i debatten, svårt att avgöra varthän det barkar. Opportunisterna på DN börjar bli lite mera eftertänksamma, antagligen beroende på debattläget i USA, de förbereder opinionen i Sverige för ett amerikanskt utdragande.

Förväntningar: kanske redan imorgon kommer paketet från bokus med Teratologens två senaste böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar