tisdag 30 juni 2009

Arbetsårets slut

Trött i huvudet nu, behöver vila, på fredag är det över för i år. Orkar inte läsa, träningen går segt, tappat initiativkraften, behöver sova mer, inte ens vilsamt att vara på stranden om kvällarna, semester - det är enda medicinen.

På pallen
1. Stockholmspolisen som inte agerade som regimen i Iran hade gjort mot demonstranterna utanför Irans ambassad.
2. Miljöpartiet öppnar för samarbete med alliansen, bara för att visa husse att de minnsann vågar eller har de insett att deras inflytande blir noll efter ytterligare en valförlust med den socialdemokratiska bojan runt foten?
3. Igår lämnade amerikanerna formellt över polismakten till den Irakiska regeringen.

Sladd
Lövkvist får inte köra touren, inte säkert att han ens ville, Team Columbia gav honom inte någon slags ledarroll. Kim Kirchen med sin sjundeplats 2007 och åttondeplats 2008 är ett säkert kort, men han har faktiskt aldrig vunnit något av betydelse, i mina ögon är Kim en duktig cyklist men ingen vinnare, dessutom är han sex år äldre än Thomas Lövkvist. I år är ett make or brake år för Thomas, han hade behövt chansen i touren att mäta sig mot de bästa, därefter hade det varit lättare att acceptera en annan roll i laget. Låt vägen bestämma, andra lag har haft två ledare tidigare. Men så är det ju det där med Mark Cavendish som kräver att laget tar ett stort ansvar för farthållningen, då finns inte utrymme för två GC aspiranter. Rätt val?

I diket
Väktarrådet och Khamanei som inte behöver några råd från världen. Ärligt talat har hela världen varit oerhört mild i sin kritik, alla har hållit tillbaka. Många kloka, välutbildade, välinformerade människor i Iran som kräver förändring, ta vara på dem är min uppmaning. De stöttar ju en kandidat som faktiskt också är utvald av väktarrådet!

Förväntningar
Tour de France drar igång på lördag.

Förväntningar 2
Amsterdam 9-14/7 skall bli kul att träffa vänner och sitta på kafé och dricka någon av detta företags ypperliga produkter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar