söndag 15 mars 2009

Cykelpremiär idag!

Vilken trevlig cykeldag, var ute 90 min, solen sprack fram efter 85. Inte fy skam ändå med tanke på den usla grundträningen i vinter. 46,5 km med 31km/h 71%HRmax i snitt, OK. Nu blir det till att öka 5km per pass, till i mitten av maj. Med ett cykelpass i veckan blir det 90km som längst fram till den 17/5 när värmlänningen går av stapeln. Det duger inte riktigt, det behövs ett 12-13 mila pass innan, annars slår hammaren till hårt vid nio mil sedan kommer de ikapp bakifrån...

Alberto Contador hade också en bra cykeldag idag, trodde inte att han hade så mycket guts, tyckte tidigare att han är en av alla spanjorer som är bra på cykel men saknar utstrålning. Igår fick han hammaren och förlorade ledningen i Paris Nice när det var 7 km kvar, förlorar man 1:30min på 7 km som Tourvinnare då är man slut. Bittert, idag gjorde han sitt bästa för att åka ikapp förlorad tid men det var kört, de andra åkte för etappseger, ingen ville dra.

Thomas Lövkvist blev trea på tempot i Tirrenno - Adriatico idag, nu ligger han tvåa sammanlagt. Tirreno är en bättre uppladdning för honom, Paris Nice är förstahandsvalet för de som siktar på toppform i juli, ett hårt prestigefyllt lopp med mycket klättring, för tufft som Giroförberedelse, då sitter Tirreno som ett smäck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar