fredag 23 januari 2009

Pizzareglementet

Dagens kebabpizza var ok men det är ändå ynkedom att de inte greppar hur pizza skall bakas i denna fördömda sunkpizzametropol - Karlstad.

Två grundregler:
A/ Sunkpizza = allt som inte uppfyller kraven för kvalitetspizza, därmed inte sagt att alla sunkpizzor är osmakliga. (Däremot måste man alltid påpeka att detta inte är riktig pizza egentligen)
B/ Kvalitetspizza = vedugn, äkta mozzarella, färska ingredienser och absolut aldrig vissa ingredienser såsom köttfärs, kebab och ananas. (Nej jag är inte värderelativist)
Både Kebabhouse och Vedugnen gör anspråk på att tillhöra kategori B här i stan, men de fuskar med mozzarellan och på Vedugnen har de en oortodox tomatsås med Kanel(?) i.

Gammalt djungelordspråk, bra sunkpizza knäcker dålig kvalitetspizza.

Pizzeria Stazione i Väsby är en ytterst prisvärd och trevlig kvalitetspizzeria, det enda jag kan sakna fortfarande från min tid där. (några kollegor också förstås... Bert Ola RIP)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar