måndag 19 januari 2009

Bo Pellnäs regerar

Afghanistandoktrinen - så kallar han den, tanken att Sverige kan försvaras i Afghanistan. En tanke vars främsta förespråkare heter Håkan Juholt (S), Allan Widman (Fp) och Håkan Syhrén (ÖB). Det har sedan 080808 och Georgienkrisen varit övertydligt att doktrinen inte har med verkligheten att göra. Nu är det andra tider, Ryssland blev ingen demokrati, bombliberalismens misslyckande i Kosovo, Afghanistan och Irak är uppenbart och yrvakna medlemmar av försvarsutskottet vet inte vart de skall vända sig. Inte ens när V och MP applåderade regeringens försvarspolitik ringde någon väckarklocka.
Men det är mycket enkelt, försvar bygger på självförsvar, allt annat är aggression. Sverige är inte en aggressiv stat. Vi har inget imperialistiskt förflutet, inga intressen eller socialimperialistiska behov att tillgodose utomlands. Detta fattade inte våra politiker.
De flesta inom försvarsmakten visste, men ja-sägarna och karriäristerna fanns till hands.
Pellnäs har en åsikt jag inte delar och det är Natoanslutning. Det är ännu för tidigt att svara på vart USA är på väg, om åtta år när Obama förhoppningsvis suttit två perioder och en ny politik utarbetats kan det vara aktuellt.

Artikeln i sin helhet.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2339023.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar